Endelig skal jeg selge bildene mine på Fineart papir og lerret.

Nå har jeg gode nyheter. Jeg har fått på plass leverandører av fine art trykk og rammer. Etter flere runder å mye lærdom om papir, struktur og tykkelse har jeg funnet et trykkeri som bruker de papirene jeg vil bruket. Papiret kommer fra et Tysk trykkeri som heter Hahnemühle. De er en av Tysklands eldste trykkerier og har et stort utvalg av papirer og lerret. De er kjent for god kvalitet og lang levetid. 

Etter mye søking og telefoner til trykkerier om pris, papir og prøvetrykk fant jeg et som var i nærheten.
Dagen jeg hentet mine første prøvetrykk hos Copycat Sentrum ble jeg satt ut av hvor stor forskjellen var på fineart og vanlig papir.  

Her er jeg på Copycat Sentrum og ser bildet for første gang.

Her hadde bildet nettopp kommet ut av printeren og lå klar for inspeksjon. Dette for meg var som sagt veldig stort, det å se dette på en data skjerm er ikke det samme som å se det på trykk.
Dette gir en mye høyere følelse i motivet en det du får ved å se det på en dataskjerm 

 Nå som det var klart var det bare verdenen av rammer som jeg måtte fordype meg i. Her er det mange muligheter både rammen og ramme teknikker. Jeg har valgt en enkel og elegant svart malt ramme til mine papirtrykk . Jeg vil ha en enkel ramme som markerer bilde men ikke dominerer for mye. Det neste er glasset som skal være på rammen. Det finnes mange typer glass fra vanlig glass og til flere typer UV glass. Jeg landet på et som har høy UV behandling og antirefleks, til en fornuftig pris, men ikke så høyt som de dyreste.

Dette er et håndverk. Fra planlegging til man står der og fryser fingrene av seg for å lete etter riktig komposisjon og tidspunkt. Frem til bildet er behandlet og trykket på papir.  Jeg mener at man ikke får frem dette like godt på vanlig glossy fotopapir som ved bruk av finart papirer. Dette skal reflektere hva jeg investerer i dette og hvordan jeg på best mulig måte kan vise frem mine bilder.

Kjerneverdien min er å levere noe som overgår dine forventninger. Dette skal være noe du gleder deg over når du ser det henger på veggen. Produktet skal også på best mulig måte reflektere prisen du betaler for det. 

brua-2.jpg

 

Håper dere går inn på siden min og tar en titt. 

Jeg har delt opp dette i to sider. Den en som gir en god forklaring  på hva jeg tilbyr og en hvor de utvalgte bildene ligger klare for salg. Ikke alle bilder jeg tar blir lagt ut for salg, noen av de er bilder av bygg som krever spesiel tillatelse og disse bildene er mer for å øke min portfolio.  Når du velger bilde følger du bare valgene du får. Her kan du betale med Paypal, Visa eller MasterCard. 

Prisene på bildene er 

Print på papir (photo Rag/Photo Rag Bright White)                       2800,-

Print på lerret ferdig oppbunnet  (treramme)                                   3100,-

Print innrammet med sort rammed og kunstglass                            4800,-

Lerret med sort flyteramme                                                               5200,-

Levering (innenfor Akershus leveres det av meg personlig. Jeg ringer avtaler tid og sted)

Frakt 0,-

 

Spent hilsen

Håvard Walle Stokke
Stokkefotografi

 

Selge mine bilder på trykk.

Hei!

Nå er det gått to uker og jeg begynner å nærme meg en løsning som vil fungere best mulig iht. kvaliteten på trykket, om det er bilde, lerret eller aluminium. Det har vært mye å sette seg inn i. Dette er en gedigen verden fra papir til glasstype på klassisk ramme.

Jeg har alltid tenkt å bruke nære leverandører så veien er kort fra trykkeri til rammemaker. For meg er det viktig og støtte lokale bedrifter for å opprettholde mangfold vi har. Det som er det store hinderet er hvor jeg skal legge meg kvalitetsmessig og hvilken størrelser jeg skal selge i. Jeg vil at dere skal ha valgmuligheter med begrensninger. Det er for å kunne gi deg det du ønsker samtidig som jeg hjelper med å minske forvirringen i denne jungelen av tilvalg og utrykk.

Dette kan trykkes på to måter som jeg ser det.

Vanlig trykk.

Større trykkeri og matt/glossy ark samt standard lerret kvalitet. Dette er billigere for meg, men utrykket på trykk blir likt det dere kan bestille selv. Vanlig rimelig ramme og vanlig glass. Ikke veldig imponerende om man skal betale for det fra en fotograf som skal ha dette som sin lidenskap.

Fine Art trykk.

Her kommer kvalitets papirene inn. Med struktur, vekt og levedyktighet.  Her er det også flere alternativer med ramme for papir og lerret trykk. Vanlig passepartout eller revet flytende kant. Glasset er også UV og refleksbehandlet, noe som gjør at det kan henges flere steder hvor solen skinner mot bilde. Jeg skal også tilby flytende ramme rundt lerret og panorama bilder. Dette fjerner brettekanten og fargen som er rundt hele bilde og gir en fin sveve effekt. 

Når du kjøper et bilde hos meg vil jeg at det skal være noe annet en det du får ved vanlige foto trykkerier.  Jeg vil at dette skal være et større uttrykk og noe som viser kvalitetshåndverk i alle detaljer. Dette gjør at jeg velger den siste løsningen og ja prisen blir høyere, men resultatet blir noe helt annet.

Kjerneverdien bak dette er å levere et produkt som gir mer en det du hadde forventet, både i bilde, trykk, og innramming. Jeg har ikke regnet ferdig priser eller sett på hvilken tilvalg jeg skal tilby så litt står igjen før jeg er ferdig.

Jeg vet at dette ikke blir den rimligste løsningen, men den med høyest kvalitet og effekt. Jeg har aldri regnet med at dette skulle være noen stor inntektskilde men en som kan bidra litt. Jeg kommer ikke til å tilby alle bilder på trykk, det er dessverre sånn at ikke alle bilder gir like godt inntrykk på papir.

Målet er å få på plass en webshop løsning lik den jeg har nå men med flere valg så hele prosessen virker enkel og trygg for deg som kunde. Leveringstiden som jeg ser den nå vil være på en til to uker litt avhengig av hva du bestiller. Bor du i nærområdet så leverer jeg bilde hjem til deg og sender om det blir langt unna.

 

Håper dere gleder dere. 

Håvard

 

 

Salg og endring av produkter.

Hei 

Nå har du mulighetentil å sikre deg et eller flere bilder digitalt før jeg går over til å selge alt på print. Jeg er i forhandling med flere trykkerier for å få best mulig produkt til best mulig pris. Jeg har lenge sett på formater og medier jeg vil ha dette på og tror jeg lander på 

 • Semigloss og matt papir i to størrelser (til ramme)
 • Canvas i to størrelser  (ferdig montert med hengsler)
 • Panorama canvas i to størrelser ferdig montert med hengsler)
 • Aluminiums plate i to størrelser (med fire fester for vegg)

Jeg vil selge alt dette til en ferdig pris inkludert frakt i Norge, for frakt i utlandet tilkommer andre priser. Dette skal gjøre at jeg har bedre kontroll over kvaliteten på trykk og hvilen format de blir trykket på. Ikke alle bilde passer like godt på alle medier og størrelser.

Priser og utvalg blir oppdatert så fort alt er klart og jeg har sett at all prøvetrykk er ok.
 

Så vær tidlig ute dette varer ikke lenge og prisene er ganske gode på de digitale filene.
Følg denne linken http://www.stokkefotografi.no/produkter/ så kommer du rett til bildene.
Her velger du det du vil ha og bestiller som i en vanlig nettbutikk. Når du har valgt det du vil ha, så trykker du på handlevognen og følger instruksjonen videre. 

Etter at du har betalt med kort(Visa eller Mastercard) eller Paypal så vil du få en separat mail med link til høyoppløselig JPG filen som du har bestilt.
Last ned denne og send denne til trykkeriet du vil bruke.

Håper du lar deg friste:)

Hilsen
Håvard Walle Stokke
Stokkefotografi

Obs obs utstyrs blogg.

For de av dere som liker mine blogg så er denne kun interessant for andre fotografer som er nyskjerrig på hva jeg bruker eller har et tilfelle av den velkjente syndrome "utstyrssyken"  
Hva tar jeg med til Island,  det er noe dere sikker lurer veldig mye på(he he he)
Til de av dere som gjør det og er nyskjerrig på hva andre bruker av redskap, for å få frem det sine bilder. Dette er det jeg alltid vil ha med meg på en landskaps tur.

Det skal sies at det har tatt 4 + år for å spare til dette og å finne ut hva jeg trenger og ikke trenger. Dette er det jeg alltid må ha med mitt "must have kit". Det som er morsomt med utstyr er at det alltid er en liten utvikling i hva jeg trenger og hva jeg gidder å ha med. Turene er ofte lange og det kan bli tungt da må du stille deg dette spørsmålet. Er det verdt det å bære alt dette eller klarer jeg meg med mindre? Det er mange som bruker mye mindre utstyr og det er fint for de, men dette er det jeg ser jeg må ha med og jeg bærer det gladlig opp bakker og fjell for å få det resultatet jeg vil ha.

IMG_0965.JPG

Her er listen:

 • Sirui carbon stativ.  
 • Canon 16-35 f2,8
 • Canon 24-70 f2,8 II
 • Canon 70-200 f 4 is
 • Canon 7 d mark II
 • Leefilter nd grad 3,6,9
 • Leefilter hard nd grad 3,6,9
 • Holdere
 • Leefilter circular polarizer
 • Goalzero mobil lader  
 • Canon trigger  
 • Ekstra batterier

Jeg har vokst fra min fotobag og ikke fått kjøpt en ny ettersom jeg er usikker på størrelsen og typen. Så tursekken min er blitt midlertidig løsning. Jeg bruker ofte en eller to av disse innsettene (ICU).

IMG_0964.JPG

De sorte innsettene må jeg bare skryte litt av, de får man i alle størrelser og beskyttelsen og oppbevarings mulighetene er endeløse. De beste innsettene jeg har vært borti.  Der er laget av et firma som heter F-stop og de spesialiserer seg på kamera sekker og utstyr til de. De er rimelige og robuste, noe jeg anbefaler alle fotografer å ha til sitt fotoutstyr.

Sekken er en liten 40 L fra Gregory som er slitesterk og sitter godt. med lomme til drikke, feste til fotostativ og små lommer til  snacks og andre ting man trenger.

IMG_0966.JPG

Pakket sammen i beskyttelse og klar for ICU.

IMG_0967.JPG

Til de som lurer på hva alt er så kommer en liten intro her. 

 

Leefilter.

Holder
Disse er for å holde filteret på plass foran linsa

Nd grad soft
Disse har en myk overgang og er laget for å gjøre den lyseste delen av bilde mørkere så forskjellen ikke er så stor. Flott hvis det er ujevn horisont  

Nd grad hard
Disse gjør samme nytten som de over men de har en hard kant og brukes ved rett horisont.  

Circular polarizer
Denne bruker jeg for å fremheve farger og viktigst av alt fjerne gjenskinn og refleksjoner fra vann og våte overflater. Det fjerner også litt av den tåken som legger seg mot horisonten eller fjell langt unna på dager med sterk sol.

Littlestopper

Dette er et 6 stopp nd filter i glass som øker lukketiden 6 ganger så langt  flott for eksponeringer på 1-8 sec. Veldig bra for bølger og oversyet vær  på dagtid  

Bigstopper

Dette er et 10 stopp nd filter i glass som øker lukketid med 10 ganger så lang tid. Flott for fossefall og bevegelse i skyer lukketiden blir ofte på 15 -25 minutter. Flott på dagtid og kveld.  

Superstopper

Dette er et 15 stopp filter. Som gir 15 ganger lenger lukketid. Helt fantastisk til fine art bilder på dagtid med lukketid på 50-70 min eksponering.  

 

Det skal sies at det finnes mange produsenter av disse typen filter billige og dyre firkantet og runde. det som er viktig med disse filtrene er at de faktisk er nøytrale og ikke gir fra seg farge eller ujevnheter i filteret. Gjør det det blir du sittende med ubrukelige bilder. Så her er det lurt å sjekke litt og investere i noe som tåler bruk og ikke har farge abarasjoner i seg.

Linser.
Linsene mine har sine respektive størrelser for å dekke alt fra vidvinkel til telezoom. To av de har en stor blender som slipper inn mye lys. Dette er viktig for å ta bilder i situasjoner med lite lys. Og for å separere objektet fra bakgrunnen. 

 Canon 16-35 f2,8

Dette er en linse som er utrolig skarp og som dekker meg på vidvinkel, med 16 -35mm har jeg muligheten til å justere akkurt som jeg vil. Jeg foretrekker zoom linser over fast optik (en størrelse på bilde). Det som er viktig er å ikke ha for stor zoom spenn dvs fra x-x, det gør at kvaliteten på bilde ikke blir like skarp. Her finnes det også mange løsninger fra 8-16mm, 11-20mm, 14-24mm. Finn den som passer for den stilen og den type foto du gjør. Jeg vil heller ta flere bilder med denne og så sette de sammen senere, en å gå for noe med større spenn som nevnt over.

16-35 f 2,8

Canon 24-70 f 2,8

Denne linsa er en arbeidshest og noe av det råeste jeg har brukt til dags dato. Alt er skarpt med denne linsa og de fargene og kontrastene jeg får fra denne er i en klassse for seg. Den kan brukes til alt fra portrett til lanskap og er bygget som en tanks. Alle mine linser er vær beskyttet, noe som gjør at jeg kan bruke de når jeg må og ikke når været er bra. 

24-70 f2,8

Canon 70-200 f4 is

Her finnes det mange varianter med og uten is (bilde stabilisator) og med større blender åpning(f2,8 f4). De er også tyngre og mye dyrere. Denne er mitt i blinken for meg, den er lett, skarp og har bildestabilisator. Så når jeg skyter håndholdt med denne er bilden skarpe. Dette er viktig på alle linser over 150mm ettersom de zoomer så mye at selv små vibrasjoner gjør kanter myke og bilder ubrukelig. Jeg gikk noen runder før jeg fant ut at jeg vil ha denne og ikke den uten is. Det meste jeg tar av landskap er på stativ så det er ikke viktig der da står alltid utstyret stille, men når jeg ikke kan bruke stativ så vil jeg ha denne hjelpen. Det fikk jeg sett nå i helgen da jeg tok bilder av min datters første fotball cup. av 498 bilder var bare to uskarpe.

70-200 f4

Sist men ikke minst mitt kamera.

Canon 7d mark II.

Dette kamera kjøpte jeg for to år siden for å bytte ut mitt første speilrefleks Canon 550 d. Begge er ASPC sensor kamera. Dvs. litt mindre bildesensor noe som gjør at man får litt mer zoom effekt av linsene. Man må gange med 1,6 for å få riktig mm brennvidde på linsene. Fordelen med dette er at men får en automatisk større zoom linse en fullformat sensor så man når lenger. Bakdelen er at vidvinkel ikke blir like vid, men det overlever jeg det gjelder bare å gå en meter bakover så er det løst. Denne har bra videomuligheter og eget timlaps program i menyen, samt tar 10 bilder i sekundet noe som gjør at jeg altid får med meg det jeg skal. Den er også velegnet i dårlige lysforhold og er veldig robust bygget. Motparten til denne i fullformat er Canon 5 d mark III og den koster det dobbelte. Så da er den utelukket inntil jeg begynner å tjene store summer på det jeg gjør her.
 

PS. Jeg har lenge fundert på andre måter å nå dere og engasjere dere på. Nye måter vise innhold som gjør at dere forstår meg bedre eller blir bedre kjent med meg og min prossess. Kanalen jeg snakker om er en Youtube kanal, men jeg må skille meg litt ut og samtidig engasjere dere og jeg er ikke helt sikker på hvordan å gjøre det enda. Dette er innhold og diskusjon for en annen bloggpost en annen gang. 

 

For nå sier jeg hade og ha en fin dag.

Håvard

Oscarshall.

Hei.

I dag fikk jeg endelig tid til litt fotografering, dette er noe jeg ikke har gjort på noen uker og det har klødd i fingrene. Jeg bestemte meg for å dra til Huk (ikke nudist delen) he he, men den siden som ligger inn mot Oslo. Jeg vet det ligger et fyrtårn ute i vannet der. Da jeg kom ditt fant jeg ikke en eneste komposisjon som funket så etter den obligatoriske mengden surring gikk jeg til bilen.

Jeg viste at Oscarshall var like ved og tenkte at jeg uansett fikk se noe jeg ikke har sett på mange år hvis jeg ikke fant noen komposisjon der. Så jeg parkerte bilen og gikk bortover grusstien til porten som leder opp til slottet. Da jeg kom opp på baksiden av slottet så ble jeg sikker, her finner jeg en good komposisjon

Jeg var helt alene da jeg kom inn på andre siden og det er sjelden tror jeg for her var det flott. Inne i slottet har de en cafe (Cafe Joséphine) som har tatt navnet etter  Dronning Joséphine.
Hun og Kong Oscar I var de som fikk slottet bygget i 1852.

Litt fakta, lånt av kongehuset.no

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat.

En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum.

Lysthus på høyre side.

 

Jeg viste at dette bare ville bli bedre når jeg hadde kommet meg til andre siden og det var riktig.
Dette er det jeg fanget og du kan tro jeg er fornøyd. For en vitamininnsprøytning dette var uken før jeg drar til Island.

 


Dette er garantert et sted jeg skal ta med de to jentene mine så de får surret litt rundt og lekt prinsesser. Oscarshall har helgeåpent fra 1 september sto det på en plakat ved inngangen, ellers er det åpent i ukedagene. En liten perle som er verdt å få med seg.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld og en god helg.

Håvard.

Portfolio

Nå som jeg er ute og søker jobb. Så er drømmen og kunne kombinere mine to ferdigheter salg og ledelse med min lidenskap for foto. For eksempel å kunne jobbe for merker som Canon , Nikon eller Olympus og Fujifilm.

Derfor har jeg laget et lite tilskudd til min side som heter Portfolio (fotografens referanse bilder /resyme) og her får jeg vist et bredt spekter av hva jeg har gjort i tillegg til landskapsfoto.

Dette er ting jeg har gjort men ikke praktiserer langer pga tid og resurser. Lidenskapen er landskapsfoto og det er dette jeg vil bruke denne kanalen til inntil videre. Om noe skulle endre dette så skal jeg så klart informere dere om det.

Jeg planlegger for tiden flere turer som jeg skal ta i fremtiden for å kunne vise deler av Norge  og andre land på min måte.

Her kommer et av mine favoritt sort hvit fra Mølen nå i sommer.(TBT)

Ha en flott Torsdag 

Håvard

Pris og forklaring

Hei

Nå som sommerferien er over og jeg har fylt opp siden med mange fine bilder.
Følte jeg det var på tide å ta steget ut med priser og litt info fra meg, så hvis du har lyst på et av mine verk på veggen så er veien litt kortere. 

Det som driver lidenskapen min er å få være ute og oppleve naturen og ta bilder samtidig. Det neste er jo så klart når noen spør meg om å få kjøpe disse bildene for å ha de på veggen.

Jeg har ikke en proff printer (heller ikke plass til det i huset) så da blir neste hinder å få til en avtale med et trykkeri som kan hjelpe meg med å trykke bildene så sluttresultatet blir bra. Det jeg helst vil selge er jo ferdige print av mine bilder i forskjellige størrelser. Da sitter jeg med full kontroll på at sluttresultatet blir best mulig og sånn som jeg ser det for meg når jeg tar bildene.

Men en så lenge har jeg ikke inngått noen avtale med noen trykker, så da blir det å selge bildene på digitalt medie (som høyoppløselig jpg fil). Det er jpg som er det mest brukte og kjente filformatet så det er dette jeg konverterer mine bilder til.
Alle mine bilder blir tatt i et format som heter RAW, det er større bildefiler som har den egenskapen at de samler inn mest mulig informasjon om bilde. Det gjør at jeg får med mest mulig detaljer og har mere og jobbe med når det kommer til etterbehandling av bildet.

Prisene som er satt på bildene mine er for 1, 3, 5 bilder med rabatt på de to siste løsningene.
Grunnen til det er fra min side at man ofte har lyst på flere, derfor har jeg gitt litt rabatt så det å trykke de ikke skal gjøre at dette blir uoverkommelig.

Jeg skal ikke bli rik på dette men det må gå til å dekke løpende utgifter, slitasje på utstyre som jeg bruker og litt for å reinvestere i nytt utstyr og evt. print.

Håper dette oppklarer litt, og hvis ikke så bare kommenter under så svarer jeg etter beste evne.

 

Håvard :) 

 

Mølen

Hei 

Ferien vår begynte i Stavern hos noen gode venner. Der ble jeg fortalt at det er en flott rullesteinsstrand med viking graver like i nærheten. Vi delte oss den siste dagen og jeg og Kim dro for å se denne stranden.

 

Det første som møter meg er et skilt hvor det sto ingen telting og ikke lov å ta med seg steiner fra stranden.😳 Jeg vil jo telte over alt! Da vi kom til starten av stranden skjønte jeg hvorfor. Her ligger det rundt 8 vikingraver og de er satt sammen av steiner som ligger på stranda som er kommet fra alle steder i Norge fraktet hit under istiden. Steiner fra Drammen, Sande bare for å nevne noen. Det var en opplevelse å være der vi var også heldig å få litt sjø når vi var der. 

Dette er et sted med mye historie og veldig gøy å forsere for både store og små. Stranden har partier med store og små steiner. Partiet ut til odden er gresslagt og leter men godet nok, finner men rester av bunkere og skyttergraver fra andre verdenskrig. I tillegg til alle de majestetiske vikinggravene som ligger langs stranden.


På Mølen er også fast fjell synlig. På Saltstein, en odde mot sør og nærmest rullesteinsstranden, finnes sjeldne spor etter den såkalte Brunlanesvulkanen. Selve vulkanen som landskapsform er borte forlengst, men de mørke bergartene på Saltstein er rester av en forkastet og dypt erodert skjoldvulkan.

 

 Saltstein

Saltstein

IMG_0838.JPG

Hit skal jeg flere ganger.

Tusen takk til min kompis Kim som viste meg dette. 

 

Fortsatt god sommer alle sammen 🌴🌞🌞 

Filter o hoy!

Nå ble jeg positivt overrasket disse bildene tok jeg i går kveld rett utenfor huset. Noe som viser at man må ikke gå langt bare ha øye for å fange det som er rundt seg.

Etter at jeg redigerte disse på vanlig måte så har jeg lenge observert at bilder med filter av ymse slag får mer respos på sosiale medier og tiltaler folk på en annen måte.

Jeg har lenge tenkt at det er den enkle veien å gå for å få dårlige bilder til å se bra ut, men nå ble jeg usikker.

Her er bildene uten filter.

Her kommer bildene med filter. Filteret heter LO-FI og finnes i de fleste redigeringsprogrammer og på Instagram så jeg.

 

Nå er jeg spent på hvilken dere syns var finest?Kommenter her eller på min facebookside.

Håvard

Latskap lenge leve..

Hei

Ja nå etter bloggposten på fredag så har latskapen satt seg skikkelig. Jeg har valgt å friske opp logoen jeg hadde til en signatur istedenfor å bytte navn på websiden, bedrift og sosiale medier.

Det er jo mye enklere og når jeg så hva jeg måtte gjøre så ble saken veldig klar.

Her er den nye logoen.

Dette blir den endelige versjonen :)

Vennlig hilsen
Håvard

Nytt vannmerke og hvorfor.

Jeg har vurdert lenge og bytte vannmerke. Når jeg nå skal begynne å selge tykk så er det veldig fint å kunne ha vannmerke som genererer mer salg, men for å gjøre det så må jeg ha et vannmerke som gjenspeiler hvor flott landskapsbilde er. Derfor har jeg valgt denne med signatur og ikke en logo. Bildene som vil ha dette merke er bilder på min nettside eller bilder som henger på veggen hos kunder jeg har solgt til. Det gamle vannmerke er tydelig og veldig bedriftsrettet flott, men det passet ikke for landskapsbilder. Det gjør nytten sin i forhold til bedrifts bilder, produktbilder og den type ting. Landskaps bildene mine må ha en signatur som gjenspeiler bilde jeg har skapt.

IMG_0543.JPG

Grunnen til at jeg personlig vil ha mitt vannmerke/signatur på bilder jeg skaper er nettopp forde det er mitt verk.. Jeg har skap dette og vil vise det. Det bør være like naturlig å signere fotografi som maleri. Dette er ikke der for å beskytte mot kopiering, det klarer man ikke stoppe. De som vil det klarer alltid å finne veier rundt dette i redigering.  Men jeg vil ha det som bevis på mitt verk, på mine print.

Jeg er ikke sikker på hvordan dette påvirker min webside og facebookprofil enda, men det blir ingen endring med det første. Jeg vil først ha det på trykk jeg skal selge, så ser jeg hvor det går fra der.

Sist men ikke minst så håper jeg at det jeg legger ut av innhold både fra blogg og bilder, er innhold som skaper glede og kanskje beveger noen.

God helg
 

Inspirasjon

Jeg har alltid hatt en trang om å skape noe. Være kreativ! Gjøre noe som gir inntrykk og som er varig. Om det er for å sette et merke om at her har jeg vært. Vet jeg ikke? Jeg vet at etter jeg fikk kamera i hendene så jeg fått et utløp for min kreativitet. Jeg gikk frem og tilbake før jeg fant riktig sjanger. Da jeg fant mit forum/fora falt bitene på plass og fra den gang har jeg virkelig kunne nyte min interesse av å være ute i naturen med det å skape bilder som forhåpentligvis beveger noen.  

 

 

There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.
— Ansel Adams

 

Det skal sies at det er til skjeldenhetene at jeg drar ut for å ta bilder og kommer hjem med et flott resultat. Som regel bommer jeg litt på lyset eller venter på lys som aldri kommer. Eller ganger hvor jeg ikke finner en god komposisjon. Det er mange halvgode dager og noen gode. Det beste med hele fototuren som jeg kaller det er egentlig turen, det å få være ute i naturen nyte lys, natur eller selskap av andre likesinnede mennesker.

 

Your first 10,000 photographs are your worst.
— Henri Cartier-Bresson

 

For å være kreativ må man være inspirert og det er ikke alltid like lett. Det kan være flere årsaker til dette alt fra søvn, mat og smerter. Dette er de man sist tenker på som en påvirkende årsak, ofte iallefall i mitt tilfelle er det at jeg ikke blir fornøyd med hva jeg skaper. Jeg er min egen største kritiker og sånn vil det være. Det som løfter meg opp er å se ha andre gjør og hvordan de får det til.

Jeg har alltid brukt de som følger/følgere på sosiale medier som en inspirasjonskilde det er iallefal sånn jeg ser for meg følgere på sosiale medier som ikke er venner eller bekjente.

 

 

You don’t take a photograph, you make it.
— Ansel Adams

 

Inspirasjonskildene miner er disse tre i mine øyne, store fotografer. Ansel Adams er i en klasse for seg, det å se hans tolkning av landskapet i sort hvit er en stor kilde for inspirasjon. Han får meg til å se annerledes på hva slags bilde jeg skal skape, det å prøve andre vinkler og metoder. Likeledes vloggene til Thomas Heaton som jeg følger slavisk på youtube. Jeg henter også mye inspirasjon fra siste man som har noen helt fantastiske tolkninger av landskapet. De har alle en samme innstilling som meg de er avslappet og mest opptatt av naturen og opplevelsen, så får resultatet bli en gjenspeiling av det. Jeg håper dere alle tar en titt på disse linkene kanskje det inspirerer dere til å gjøre noe kreativt. 

 

Håvard.

 

http://anseladams.com

http://mattkloskowski.squarespace.com/6xavodhxoizhpc5nqpd3umrim44ugz

http://thomasheaton.co.uk

Spontan tur

Da jeg sto opp i dag hadde jeg ikke tenkt å gå tur eller fotografere. De siste ukene og dagene har flydd forbi og det har ikke vært mye liv her i det siste. Da det var leggetid for jentene tok jeg med meg hunden og utstyret og løp ut. Jeg hadde ikke planlagt noe som helst.  

Jeg dro og fyller bilen med bensin og ringte en kompis (Jørgen). Han var klar for fototur. Jeg skulle hente noe på posten og så hente han. Turen gikk mot Bærums verk, etter at jeg hadde møtt Jørgen.  

Etter litt frem og tilbake foreslo jeg Østernvannet. Et sted jeg ikke hadde besøkt på mange år. Jørgen hadde aldri vært der så da ble det enstemmig vedtatt. Og fra  p.plassen er det ca 1 km til du når vannet så da fikk Stella en luftetur også. 

Da vi kom frem til vannet ble vi møtt med litt flat himmelen men med noen spennende tåke langs toppene. 

 Østernvannet  

Østernvannet  

Vi surret litt rundt og ble enige om at dette var et flott sted å ta med barna på telttur. Masse merkede stier og fine badeplasser.  

Vi fant tilslutt en plass som åpnet seg, men lyset venter ikke lenge, så er man ikke klar så glir det forbi. Det skjedde nå også 😫😫.

 

Heldigvis åpnet det seg lengre nord mot Brunkollen og det ble værende en stund og ga oss disse flotte bildene.  

 Brunkollen  

Brunkollen  

IMG_0473.JPG

Brunkollen pano.  

For å se panoen i større format gå til Stokkefotografi på Facebook  

 

Etter at lyset ble borte pakket vi sammen og gikk en runde for å bli kjent med Østernvannet.  

Vi fant denne statuen, og om noen vet hvorfor den er der så bare kommenter nedenfor.

IMG_0469.JPG

Dette er et sted jeg anbefaler alle og ta med sine barn eller bare for en luftetur med hunden. Stien til østernvannet fra parkeringen er flat og lett å gå. Det er mange fine steder og bade. På motsatt side av der man kommer opp er det flotte plasser for telting 😁. 

Fototur

Verdens ende.

Denne helgen har vært fyllt av mange sterke opplevelser, fra den siste dagen på jobb i Specsavers etter elve år. Til en fantastisk helg på Verdens ende med en kompis fot å ta landskapsbilder omkranset av vakker natur.

Det hele startet som en ide fra en kompis for et par uker siden, om å dra til Verdens ende å fotografere vippefyret denne helgen. Vi ble enige om å dra med en dags overnatting i telt. Noe jeg stortrives med.

Først skulle jeg ha min siste dag som butikksjef for Specsavers Sandvika og så skulle jeg reise ved tre tiden til Verdens ende dagen etter. Så med fotobag og teltutstyret pakket dro vi halv fire på søndagen.

Turen tok ca to timer med stopp i Tønsberg for å spise og handle proviant. Da vi kom frem var kl ca rundt seks, å solen var på vei ned. Det var kommet et flott gul oransjt lys og det var veldig lett å finne motiver.

Etter å ha reket frem og tilbake i skjærgården etter motiver å fotografere begynte solnedgangen å vise sine fine farger. Vi rigget oss til med kamera og pils og her ser dere resultatet som jeg er ganske fornøyd med selv om skyene glimret med sit fravær.

Etter at vi hadde fått med oss solnedgangen gikk turen videre for å sette opp telt. Vi hadde begge sett for oss en plenflek med utsikt mot havet men det fikk vi ikke. Det ble en plenflekk med utsikt mot parkeringsplassen :), men for de som spiller Pokemon go så var det et pokestop der vi satte opp teltet :) så litt bonus var det.

Etter at vi hadde satt opp telt spist mat(les:Pølse) og fått i oss en pils til, så gikk vi for å prøve oss på litt fotografering av melkeveien. Noe ingen av oss var dreven med. Vi surret med det en stund uten noen nevneverdige bilder fra min side. Dette må jeg trene mer på. Da klokka var halv to bestemte vi oss for å pakket sammen. Vi ble enige om å stå opp tidlig for å ta soloppgangsbilder, neste morgen. Vi skulle opp kl 05:00 for å få med oss soloppgangen og det viste seg ikke å være noe problem Russen komm 04:30 og dro igang et digert agregat. De begynte heldig vis ikke med musikken med en gang. Den kom etter at vi var ute på svabergene og tok bilder og da var det bare hyggelig med musikk mens vi tok bilde.

Takk for en flott tur og opplevelsene Jørgen. Jeg gleder meg til neste.
Jeg må også takke min kone som lar meg få utfolde meg kreativt selv om det ikke altid passer like bra.

Tusen takk Tine

 

Tålmodighet

I det siste har det klødd i fingrene etter å finne et flott motiv med riktig lys og stemning. De gangene jeg har fått med meg utstyret ut og gjordt et forsøk, har det blitt fullstendig skivebom gang etter gang. Og da begynner man med det vanlige, er det meg, er det utsyre eller klarer jeg ikke å se  motivene. 

Da jeg våknet i dag til nysnø og flott himmel tenkte jeg i det jeg gikk ut døra for å levere jentene i barnehagen og skolen, jeg tar med meg utstyret og ser. Jeg hadde ca 45 min mellom levering og jobb så jeg stoppet bilen ved Skui gård hvor jeg hadde sett for meg et bilde i hode. Etter å ha satt opp kamera så begynte jeg og søke etter det jeg hadde sett for meg. Jeg prøvde flere komposisjoner men fant ingen som fungerte. Etter en liten stund så jeg at solen begynte å titte frem her og der. Jeg fant komposisjonen og ventet spent.

Plutselig kom det et lite lysglimt frem fulførte bilde jeg har ventet lenge på å fange. Som landskaps fotograf har jeg lært at de gode bildene er få og langt imellom men når de først viser seg så er det med stor belønning. 

 

Vårsol

Sola titter frem

Hei kjære følgere

Tusen takk for at dere er her og følger meg. Det har vært en lang tid uten noe nytt innhold på denne siden, ettersom dette er en hobby blir det nedprioritert når andre ting er viktigere. I 2017 har jeg satt med noen mål jeg skal ha tre turer med telt og kamera utstyr alene og dette gleder jeg meg til. Jeg ska også en tur i fjellet med en likesinnet venn noe jeg virkelig ser frem til , men her har vi ikke spikret fast hvor vi skal dra enda.

Den store drømmen er å komme meg til Island og England for å ta litt bilder men dette er laaaaaaangt frem i tid. I første omgang hadde en tur til nord Norge vært helt magisk det er et mekka for lanskapsfotografi.

Iløpet av vinteren/våren skal jeg bytte jobb dette blir veldig spennende. Da får jeg jo kanskje mindre tid i hverdagen til dette. Som sagt er jo dette en hobby og ikke noe jeg tjener mye penger på. Så dette kommer i andre rekke, men det er en lidenskap jeg virkelig har blitt slukt helt av. Og så lenge min snille kone lar meg dra på tur så blir det mye flott resultat som kanskje andre også vil ha glede av.

 

 

Håvard

250 medlemmer 😀

Nå har jeg fått 250 medlemmer på min side på Facebook. Og i den anledning feirer jeg med å gi 25% på to bilder. Dette gjelder frem til 17 mai og normalpris er 1000kr per bilde på minnepenn

Sjørøverstranda

 Sjørøverstranda wide

Sjørøverstranda wide

 

Disse bildene blir levert som klare for print dvs at filen kan sendes rett til trykkeriet dere velger og bruke.

 

Tusen takk til alle som følger meg på facebook og som liker det jeg gjør.

 

Håvard

Dælivann

Jeg har vært hjemme med sykt barn i dag så når min kone kom hjem, så jeg mitt snitt til å ta med bikkja ut og se om jeg kunne finne noen fine motiver ved Dælivann. 

Så langt kom jeg ikke, jeg kom til en låve og så dette! 

Men når man har syke barn så får man ikke vært borte lenge før man blir etterlyst, så dette var så langt jeg kom i dag før telefonen ringte og minstejenta lurte på om pappa kom snart. Jeg så meg fornøyd med hva jeg fant og gikk mot bilen:)

Kveldstur med Stella

Da jeg gikk ut for å gå kveldstur med bikkja så tenkte jeg ta med kamera og gå innom Ståvivannet. Jeg var nesten sikker på at det ikke hadde smeltet der oppe enda og det var is på overflaten og det hadde jeg rett i.

Da jeg nådde platået det ligger på så jeg at det var en veldig intens skydekke som hang over. Jeg rakk ikke bort i tide til å få med det. Det som møtte meg ved brygga var konturene i isen. De spratt nærmest opp mot meg så jeg var veldig glad over at utstyret var med og her er resulltatet.

Frost.

 

Håvard