Oscarshall.

Hei.

I dag fikk jeg endelig tid til litt fotografering, dette er noe jeg ikke har gjort på noen uker og det har klødd i fingrene. Jeg bestemte meg for å dra til Huk (ikke nudist delen) he he, men den siden som ligger inn mot Oslo. Jeg vet det ligger et fyrtårn ute i vannet der. Da jeg kom ditt fant jeg ikke en eneste komposisjon som funket så etter den obligatoriske mengden surring gikk jeg til bilen.

Jeg viste at Oscarshall var like ved og tenkte at jeg uansett fikk se noe jeg ikke har sett på mange år hvis jeg ikke fant noen komposisjon der. Så jeg parkerte bilen og gikk bortover grusstien til porten som leder opp til slottet. Da jeg kom opp på baksiden av slottet så ble jeg sikker, her finner jeg en good komposisjon

Jeg var helt alene da jeg kom inn på andre siden og det er sjelden tror jeg for her var det flott. Inne i slottet har de en cafe (Cafe Joséphine) som har tatt navnet etter  Dronning Joséphine.
Hun og Kong Oscar I var de som fikk slottet bygget i 1852.

Litt fakta, lånt av kongehuset.no

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat.

En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum.

Lysthus på høyre side.

 

Jeg viste at dette bare ville bli bedre når jeg hadde kommet meg til andre siden og det var riktig.
Dette er det jeg fanget og du kan tro jeg er fornøyd. For en vitamininnsprøytning dette var uken før jeg drar til Island.

 


Dette er garantert et sted jeg skal ta med de to jentene mine så de får surret litt rundt og lekt prinsesser. Oscarshall har helgeåpent fra 1 september sto det på en plakat ved inngangen, ellers er det åpent i ukedagene. En liten perle som er verdt å få med seg.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld og en god helg.

Håvard.

Portfolio

Nå som jeg er ute og søker jobb. Så er drømmen og kunne kombinere mine to ferdigheter salg og ledelse med min lidenskap for foto. For eksempel å kunne jobbe for merker som Canon , Nikon eller Olympus og Fujifilm.

Derfor har jeg laget et lite tilskudd til min side som heter Portfolio (fotografens referanse bilder /resyme) og her får jeg vist et bredt spekter av hva jeg har gjort i tillegg til landskapsfoto.

Dette er ting jeg har gjort men ikke praktiserer langer pga tid og resurser. Lidenskapen er landskapsfoto og det er dette jeg vil bruke denne kanalen til inntil videre. Om noe skulle endre dette så skal jeg så klart informere dere om det.

Jeg planlegger for tiden flere turer som jeg skal ta i fremtiden for å kunne vise deler av Norge  og andre land på min måte.

Her kommer et av mine favoritt sort hvit fra Mølen nå i sommer.(TBT)

Ha en flott Torsdag 

Håvard

Pris og forklaring

Hei

Nå som sommerferien er over og jeg har fylt opp siden med mange fine bilder.
Følte jeg det var på tide å ta steget ut med priser og litt info fra meg, så hvis du har lyst på et av mine verk på veggen så er veien litt kortere. 

Det som driver lidenskapen min er å få være ute og oppleve naturen og ta bilder samtidig. Det neste er jo så klart når noen spør meg om å få kjøpe disse bildene for å ha de på veggen.

Jeg har ikke en proff printer (heller ikke plass til det i huset) så da blir neste hinder å få til en avtale med et trykkeri som kan hjelpe meg med å trykke bildene så sluttresultatet blir bra. Det jeg helst vil selge er jo ferdige print av mine bilder i forskjellige størrelser. Da sitter jeg med full kontroll på at sluttresultatet blir best mulig og sånn som jeg ser det for meg når jeg tar bildene.

Men en så lenge har jeg ikke inngått noen avtale med noen trykker, så da blir det å selge bildene på digitalt medie (som høyoppløselig jpg fil). Det er jpg som er det mest brukte og kjente filformatet så det er dette jeg konverterer mine bilder til.
Alle mine bilder blir tatt i et format som heter RAW, det er større bildefiler som har den egenskapen at de samler inn mest mulig informasjon om bilde. Det gjør at jeg får med mest mulig detaljer og har mere og jobbe med når det kommer til etterbehandling av bildet.

Prisene som er satt på bildene mine er for 1, 3, 5 bilder med rabatt på de to siste løsningene.
Grunnen til det er fra min side at man ofte har lyst på flere, derfor har jeg gitt litt rabatt så det å trykke de ikke skal gjøre at dette blir uoverkommelig.

Jeg skal ikke bli rik på dette men det må gå til å dekke løpende utgifter, slitasje på utstyre som jeg bruker og litt for å reinvestere i nytt utstyr og evt. print.

Håper dette oppklarer litt, og hvis ikke så bare kommenter under så svarer jeg etter beste evne.

 

Håvard :) 

 

Mølen

Hei 

Ferien vår begynte i Stavern hos noen gode venner. Der ble jeg fortalt at det er en flott rullesteinsstrand med viking graver like i nærheten. Vi delte oss den siste dagen og jeg og Kim dro for å se denne stranden.

 

Det første som møter meg er et skilt hvor det sto ingen telting og ikke lov å ta med seg steiner fra stranden.😳 Jeg vil jo telte over alt! Da vi kom til starten av stranden skjønte jeg hvorfor. Her ligger det rundt 8 vikingraver og de er satt sammen av steiner som ligger på stranda som er kommet fra alle steder i Norge fraktet hit under istiden. Steiner fra Drammen, Sande bare for å nevne noen. Det var en opplevelse å være der vi var også heldig å få litt sjø når vi var der. 

Dette er et sted med mye historie og veldig gøy å forsere for både store og små. Stranden har partier med store og små steiner. Partiet ut til odden er gresslagt og leter men godet nok, finner men rester av bunkere og skyttergraver fra andre verdenskrig. I tillegg til alle de majestetiske vikinggravene som ligger langs stranden.


På Mølen er også fast fjell synlig. På Saltstein, en odde mot sør og nærmest rullesteinsstranden, finnes sjeldne spor etter den såkalte Brunlanesvulkanen. Selve vulkanen som landskapsform er borte forlengst, men de mørke bergartene på Saltstein er rester av en forkastet og dypt erodert skjoldvulkan.

 

Saltstein

Saltstein

IMG_0838.JPG

Hit skal jeg flere ganger.

Tusen takk til min kompis Kim som viste meg dette. 

 

Fortsatt god sommer alle sammen 🌴🌞🌞 

Filter o hoy!

Nå ble jeg positivt overrasket disse bildene tok jeg i går kveld rett utenfor huset. Noe som viser at man må ikke gå langt bare ha øye for å fange det som er rundt seg.

Etter at jeg redigerte disse på vanlig måte så har jeg lenge observert at bilder med filter av ymse slag får mer respos på sosiale medier og tiltaler folk på en annen måte.

Jeg har lenge tenkt at det er den enkle veien å gå for å få dårlige bilder til å se bra ut, men nå ble jeg usikker.

Her er bildene uten filter.

Her kommer bildene med filter. Filteret heter LO-FI og finnes i de fleste redigeringsprogrammer og på Instagram så jeg.

 

Nå er jeg spent på hvilken dere syns var finest?Kommenter her eller på min facebookside.

Håvard

Latskap lenge leve..

Hei

Ja nå etter bloggposten på fredag så har latskapen satt seg skikkelig. Jeg har valgt å friske opp logoen jeg hadde til en signatur istedenfor å bytte navn på websiden, bedrift og sosiale medier.

Det er jo mye enklere og når jeg så hva jeg måtte gjøre så ble saken veldig klar.

Her er den nye logoen.

Dette blir den endelige versjonen :)

Vennlig hilsen
Håvard

Nytt vannmerke og hvorfor.

Jeg har vurdert lenge og bytte vannmerke. Når jeg nå skal begynne å selge tykk så er det veldig fint å kunne ha vannmerke som genererer mer salg, men for å gjøre det så må jeg ha et vannmerke som gjenspeiler hvor flott landskapsbilde er. Derfor har jeg valgt denne med signatur og ikke en logo. Bildene som vil ha dette merke er bilder på min nettside eller bilder som henger på veggen hos kunder jeg har solgt til. Det gamle vannmerke er tydelig og veldig bedriftsrettet flott, men det passet ikke for landskapsbilder. Det gjør nytten sin i forhold til bedrifts bilder, produktbilder og den type ting. Landskaps bildene mine må ha en signatur som gjenspeiler bilde jeg har skapt.

IMG_0543.JPG

Grunnen til at jeg personlig vil ha mitt vannmerke/signatur på bilder jeg skaper er nettopp forde det er mitt verk.. Jeg har skap dette og vil vise det. Det bør være like naturlig å signere fotografi som maleri. Dette er ikke der for å beskytte mot kopiering, det klarer man ikke stoppe. De som vil det klarer alltid å finne veier rundt dette i redigering.  Men jeg vil ha det som bevis på mitt verk, på mine print.

Jeg er ikke sikker på hvordan dette påvirker min webside og facebookprofil enda, men det blir ingen endring med det første. Jeg vil først ha det på trykk jeg skal selge, så ser jeg hvor det går fra der.

Sist men ikke minst så håper jeg at det jeg legger ut av innhold både fra blogg og bilder, er innhold som skaper glede og kanskje beveger noen.

God helg
 

Inspirasjon

Jeg har alltid hatt en trang om å skape noe. Være kreativ! Gjøre noe som gir inntrykk og som er varig. Om det er for å sette et merke om at her har jeg vært. Vet jeg ikke? Jeg vet at etter jeg fikk kamera i hendene så jeg fått et utløp for min kreativitet. Jeg gikk frem og tilbake før jeg fant riktig sjanger. Da jeg fant mit forum/fora falt bitene på plass og fra den gang har jeg virkelig kunne nyte min interesse av å være ute i naturen med det å skape bilder som forhåpentligvis beveger noen.  

 

 

There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.
— Ansel Adams

 

Det skal sies at det er til skjeldenhetene at jeg drar ut for å ta bilder og kommer hjem med et flott resultat. Som regel bommer jeg litt på lyset eller venter på lys som aldri kommer. Eller ganger hvor jeg ikke finner en god komposisjon. Det er mange halvgode dager og noen gode. Det beste med hele fototuren som jeg kaller det er egentlig turen, det å få være ute i naturen nyte lys, natur eller selskap av andre likesinnede mennesker.

 

Your first 10,000 photographs are your worst.
— Henri Cartier-Bresson

 

For å være kreativ må man være inspirert og det er ikke alltid like lett. Det kan være flere årsaker til dette alt fra søvn, mat og smerter. Dette er de man sist tenker på som en påvirkende årsak, ofte iallefall i mitt tilfelle er det at jeg ikke blir fornøyd med hva jeg skaper. Jeg er min egen største kritiker og sånn vil det være. Det som løfter meg opp er å se ha andre gjør og hvordan de får det til.

Jeg har alltid brukt de som følger/følgere på sosiale medier som en inspirasjonskilde det er iallefal sånn jeg ser for meg følgere på sosiale medier som ikke er venner eller bekjente.

 

 

You don’t take a photograph, you make it.
— Ansel Adams

 

Inspirasjonskildene miner er disse tre i mine øyne, store fotografer. Ansel Adams er i en klasse for seg, det å se hans tolkning av landskapet i sort hvit er en stor kilde for inspirasjon. Han får meg til å se annerledes på hva slags bilde jeg skal skape, det å prøve andre vinkler og metoder. Likeledes vloggene til Thomas Heaton som jeg følger slavisk på youtube. Jeg henter også mye inspirasjon fra siste man som har noen helt fantastiske tolkninger av landskapet. De har alle en samme innstilling som meg de er avslappet og mest opptatt av naturen og opplevelsen, så får resultatet bli en gjenspeiling av det. Jeg håper dere alle tar en titt på disse linkene kanskje det inspirerer dere til å gjøre noe kreativt. 

 

Håvard.

 

http://anseladams.com

http://mattkloskowski.squarespace.com/6xavodhxoizhpc5nqpd3umrim44ugz

http://thomasheaton.co.uk

Spontan tur

Da jeg sto opp i dag hadde jeg ikke tenkt å gå tur eller fotografere. De siste ukene og dagene har flydd forbi og det har ikke vært mye liv her i det siste. Da det var leggetid for jentene tok jeg med meg hunden og utstyret og løp ut. Jeg hadde ikke planlagt noe som helst.  

Jeg dro og fyller bilen med bensin og ringte en kompis (Jørgen). Han var klar for fototur. Jeg skulle hente noe på posten og så hente han. Turen gikk mot Bærums verk, etter at jeg hadde møtt Jørgen.  

Etter litt frem og tilbake foreslo jeg Østernvannet. Et sted jeg ikke hadde besøkt på mange år. Jørgen hadde aldri vært der så da ble det enstemmig vedtatt. Og fra  p.plassen er det ca 1 km til du når vannet så da fikk Stella en luftetur også. 

Da vi kom frem til vannet ble vi møtt med litt flat himmelen men med noen spennende tåke langs toppene. 

Østernvannet  

Østernvannet  

Vi surret litt rundt og ble enige om at dette var et flott sted å ta med barna på telttur. Masse merkede stier og fine badeplasser.  

Vi fant tilslutt en plass som åpnet seg, men lyset venter ikke lenge, så er man ikke klar så glir det forbi. Det skjedde nå også 😫😫.

 

Heldigvis åpnet det seg lengre nord mot Brunkollen og det ble værende en stund og ga oss disse flotte bildene.  

Brunkollen  

Brunkollen  

IMG_0473.JPG

Brunkollen pano.  

For å se panoen i større format gå til Stokkefotografi på Facebook  

 

Etter at lyset ble borte pakket vi sammen og gikk en runde for å bli kjent med Østernvannet.  

Vi fant denne statuen, og om noen vet hvorfor den er der så bare kommenter nedenfor.

IMG_0469.JPG

Dette er et sted jeg anbefaler alle og ta med sine barn eller bare for en luftetur med hunden. Stien til østernvannet fra parkeringen er flat og lett å gå. Det er mange fine steder og bade. På motsatt side av der man kommer opp er det flotte plasser for telting 😁. 

Fototur

Verdens ende.

Denne helgen har vært fyllt av mange sterke opplevelser, fra den siste dagen på jobb i Specsavers etter elve år. Til en fantastisk helg på Verdens ende med en kompis fot å ta landskapsbilder omkranset av vakker natur.

Det hele startet som en ide fra en kompis for et par uker siden, om å dra til Verdens ende å fotografere vippefyret denne helgen. Vi ble enige om å dra med en dags overnatting i telt. Noe jeg stortrives med.

Først skulle jeg ha min siste dag som butikksjef for Specsavers Sandvika og så skulle jeg reise ved tre tiden til Verdens ende dagen etter. Så med fotobag og teltutstyret pakket dro vi halv fire på søndagen.

Turen tok ca to timer med stopp i Tønsberg for å spise og handle proviant. Da vi kom frem var kl ca rundt seks, å solen var på vei ned. Det var kommet et flott gul oransjt lys og det var veldig lett å finne motiver.

Etter å ha reket frem og tilbake i skjærgården etter motiver å fotografere begynte solnedgangen å vise sine fine farger. Vi rigget oss til med kamera og pils og her ser dere resultatet som jeg er ganske fornøyd med selv om skyene glimret med sit fravær.

Etter at vi hadde fått med oss solnedgangen gikk turen videre for å sette opp telt. Vi hadde begge sett for oss en plenflek med utsikt mot havet men det fikk vi ikke. Det ble en plenflekk med utsikt mot parkeringsplassen :), men for de som spiller Pokemon go så var det et pokestop der vi satte opp teltet :) så litt bonus var det.

Etter at vi hadde satt opp telt spist mat(les:Pølse) og fått i oss en pils til, så gikk vi for å prøve oss på litt fotografering av melkeveien. Noe ingen av oss var dreven med. Vi surret med det en stund uten noen nevneverdige bilder fra min side. Dette må jeg trene mer på. Da klokka var halv to bestemte vi oss for å pakket sammen. Vi ble enige om å stå opp tidlig for å ta soloppgangsbilder, neste morgen. Vi skulle opp kl 05:00 for å få med oss soloppgangen og det viste seg ikke å være noe problem Russen komm 04:30 og dro igang et digert agregat. De begynte heldig vis ikke med musikken med en gang. Den kom etter at vi var ute på svabergene og tok bilder og da var det bare hyggelig med musikk mens vi tok bilde.

Takk for en flott tur og opplevelsene Jørgen. Jeg gleder meg til neste.
Jeg må også takke min kone som lar meg få utfolde meg kreativt selv om det ikke altid passer like bra.

Tusen takk Tine

 

Tålmodighet

I det siste har det klødd i fingrene etter å finne et flott motiv med riktig lys og stemning. De gangene jeg har fått med meg utstyret ut og gjordt et forsøk, har det blitt fullstendig skivebom gang etter gang. Og da begynner man med det vanlige, er det meg, er det utsyre eller klarer jeg ikke å se  motivene. 

Da jeg våknet i dag til nysnø og flott himmel tenkte jeg i det jeg gikk ut døra for å levere jentene i barnehagen og skolen, jeg tar med meg utstyret og ser. Jeg hadde ca 45 min mellom levering og jobb så jeg stoppet bilen ved Skui gård hvor jeg hadde sett for meg et bilde i hode. Etter å ha satt opp kamera så begynte jeg og søke etter det jeg hadde sett for meg. Jeg prøvde flere komposisjoner men fant ingen som fungerte. Etter en liten stund så jeg at solen begynte å titte frem her og der. Jeg fant komposisjonen og ventet spent.

Plutselig kom det et lite lysglimt frem fulførte bilde jeg har ventet lenge på å fange. Som landskaps fotograf har jeg lært at de gode bildene er få og langt imellom men når de først viser seg så er det med stor belønning. 

 

Vårsol

Sola titter frem

Hei kjære følgere

Tusen takk for at dere er her og følger meg. Det har vært en lang tid uten noe nytt innhold på denne siden, ettersom dette er en hobby blir det nedprioritert når andre ting er viktigere. I 2017 har jeg satt med noen mål jeg skal ha tre turer med telt og kamera utstyr alene og dette gleder jeg meg til. Jeg ska også en tur i fjellet med en likesinnet venn noe jeg virkelig ser frem til , men her har vi ikke spikret fast hvor vi skal dra enda.

Den store drømmen er å komme meg til Island og England for å ta litt bilder men dette er laaaaaaangt frem i tid. I første omgang hadde en tur til nord Norge vært helt magisk det er et mekka for lanskapsfotografi.

Iløpet av vinteren/våren skal jeg bytte jobb dette blir veldig spennende. Da får jeg jo kanskje mindre tid i hverdagen til dette. Som sagt er jo dette en hobby og ikke noe jeg tjener mye penger på. Så dette kommer i andre rekke, men det er en lidenskap jeg virkelig har blitt slukt helt av. Og så lenge min snille kone lar meg dra på tur så blir det mye flott resultat som kanskje andre også vil ha glede av.

 

 

Håvard

250 medlemmer 😀

Nå har jeg fått 250 medlemmer på min side på Facebook. Og i den anledning feirer jeg med å gi 25% på to bilder. Dette gjelder frem til 17 mai og normalpris er 1000kr per bilde på minnepenn

Sjørøverstranda

Sjørøverstranda wide

Sjørøverstranda wide

 

Disse bildene blir levert som klare for print dvs at filen kan sendes rett til trykkeriet dere velger og bruke.

 

Tusen takk til alle som følger meg på facebook og som liker det jeg gjør.

 

Håvard

Dælivann

Jeg har vært hjemme med sykt barn i dag så når min kone kom hjem, så jeg mitt snitt til å ta med bikkja ut og se om jeg kunne finne noen fine motiver ved Dælivann. 

Så langt kom jeg ikke, jeg kom til en låve og så dette! 

Men når man har syke barn så får man ikke vært borte lenge før man blir etterlyst, så dette var så langt jeg kom i dag før telefonen ringte og minstejenta lurte på om pappa kom snart. Jeg så meg fornøyd med hva jeg fant og gikk mot bilen:)

Kveldstur med Stella

Da jeg gikk ut for å gå kveldstur med bikkja så tenkte jeg ta med kamera og gå innom Ståvivannet. Jeg var nesten sikker på at det ikke hadde smeltet der oppe enda og det var is på overflaten og det hadde jeg rett i.

Da jeg nådde platået det ligger på så jeg at det var en veldig intens skydekke som hang over. Jeg rakk ikke bort i tide til å få med det. Det som møtte meg ved brygga var konturene i isen. De spratt nærmest opp mot meg så jeg var veldig glad over at utstyret var med og her er resulltatet.

Frost.

 

Håvard

Onsdag 13.04.16

Etter å ha byttet til sommerdekk dro jeg opp til Tanum med fotobagen og Stella min irske setter. Jeg parkeret forran kirka og begynnte og se etter komposisjoner som passet.

Tanum kirke urdigert

Tanum kirke urdigert

Her ser dere rå bilde og ferdig resultat. Jeg bruker programmer fra Adobe for å redigere bildene, rettere sagt Lightroom og Photoshop. Mesteparten er gjordt i lightroom men jeg må innom photoshop for lit småjusteringer.

Tanum kirke redigert

Jeg møter alltid noen som blir nyskjerrig på hva jeg gjør og i dag var ingen unntak. Etter en liten prat fortalte de meg at kirken hadde blitt flyttet i vikingtiden til denne plassen den nå står på nå, men de viste ikke hvor den var flyttet fra.

Det blir neste oppdrag tror jeg :)

Håvard

Endring

Sommeren 2015 kjøpte jeg noen filter for å ta litt mer krevende landskapsbilder mens vi var på ferie. Ikke mange dagene etter mitt første bilde ble jeg mer og mer fasinert av denne sjangeren.

Jeg har så lenge jeg har hatt kamera tatt mange landskapsbilder og etter at jeg etablerte dette firma i 2012 tok fikk jeg tilgang til mer utstyr og bildene ble bedre. Jeg satset ikke på dette da jeg så at det jeg kunne tjene penger på var portrettfotografi.

Etter et par år nå så ser jeg at med små barn en krevende fulltidsjobb så er dette noe jeg ikke får tid til lenger så nå i april i år bestemte jeg meg for å skifte fokus fra portrett til landsakap. Dette er noe jeg står mye friere til å gjøre og som gir meg mye mer personlig utfordring og vekst.

Bilde du ser over er det som tippet skalaen mot landskapsfotografering. Dette er et sted jeg lenge har villet fotografere men jeg har ikke funnet vinkel eller satt av tid til det, men på onsdag denne uken gjorde jeg det og angrer ikke dette ble utrolig bra.

På denne siden vil jeg legge ut bilder jeg tar og blogge om hva, hvordan og hvorfor, Bildene er det fult mulig og kjøpe kopi av. Jeg har nå ikke en god nok printer eller avtale med trykkeri for å selge print direkte. Det er en drøm som ligger litt lenger unna.Så alt blir levert på flotte minnepenner klare for print.