Inspirasjon

Jeg har alltid hatt en trang om å skape noe. Være kreativ! Gjøre noe som gir inntrykk og som er varig. Om det er for å sette et merke om at her har jeg vært. Vet jeg ikke? Jeg vet at etter jeg fikk kamera i hendene så jeg fått et utløp for min kreativitet. Jeg gikk frem og tilbake før jeg fant riktig sjanger. Da jeg fant mit forum/fora falt bitene på plass og fra den gang har jeg virkelig kunne nyte min interesse av å være ute i naturen med det å skape bilder som forhåpentligvis beveger noen.  

 

 

There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.
— Ansel Adams

 

Det skal sies at det er til skjeldenhetene at jeg drar ut for å ta bilder og kommer hjem med et flott resultat. Som regel bommer jeg litt på lyset eller venter på lys som aldri kommer. Eller ganger hvor jeg ikke finner en god komposisjon. Det er mange halvgode dager og noen gode. Det beste med hele fototuren som jeg kaller det er egentlig turen, det å få være ute i naturen nyte lys, natur eller selskap av andre likesinnede mennesker.

 

Your first 10,000 photographs are your worst.
— Henri Cartier-Bresson

 

For å være kreativ må man være inspirert og det er ikke alltid like lett. Det kan være flere årsaker til dette alt fra søvn, mat og smerter. Dette er de man sist tenker på som en påvirkende årsak, ofte iallefall i mitt tilfelle er det at jeg ikke blir fornøyd med hva jeg skaper. Jeg er min egen største kritiker og sånn vil det være. Det som løfter meg opp er å se ha andre gjør og hvordan de får det til.

Jeg har alltid brukt de som følger/følgere på sosiale medier som en inspirasjonskilde det er iallefal sånn jeg ser for meg følgere på sosiale medier som ikke er venner eller bekjente.

 

 

You don’t take a photograph, you make it.
— Ansel Adams

 

Inspirasjonskildene miner er disse tre i mine øyne, store fotografer. Ansel Adams er i en klasse for seg, det å se hans tolkning av landskapet i sort hvit er en stor kilde for inspirasjon. Han får meg til å se annerledes på hva slags bilde jeg skal skape, det å prøve andre vinkler og metoder. Likeledes vloggene til Thomas Heaton som jeg følger slavisk på youtube. Jeg henter også mye inspirasjon fra siste man som har noen helt fantastiske tolkninger av landskapet. De har alle en samme innstilling som meg de er avslappet og mest opptatt av naturen og opplevelsen, så får resultatet bli en gjenspeiling av det. Jeg håper dere alle tar en titt på disse linkene kanskje det inspirerer dere til å gjøre noe kreativt. 

 

Håvard.

 

http://anseladams.com

http://mattkloskowski.squarespace.com/6xavodhxoizhpc5nqpd3umrim44ugz

http://thomasheaton.co.uk