Mølen

Hei 

Ferien vår begynte i Stavern hos noen gode venner. Der ble jeg fortalt at det er en flott rullesteinsstrand med viking graver like i nærheten. Vi delte oss den siste dagen og jeg og Kim dro for å se denne stranden.

 

Det første som møter meg er et skilt hvor det sto ingen telting og ikke lov å ta med seg steiner fra stranden.😳 Jeg vil jo telte over alt! Da vi kom til starten av stranden skjønte jeg hvorfor. Her ligger det rundt 8 vikingraver og de er satt sammen av steiner som ligger på stranda som er kommet fra alle steder i Norge fraktet hit under istiden. Steiner fra Drammen, Sande bare for å nevne noen. Det var en opplevelse å være der vi var også heldig å få litt sjø når vi var der. 

Dette er et sted med mye historie og veldig gøy å forsere for både store og små. Stranden har partier med store og små steiner. Partiet ut til odden er gresslagt og leter men godet nok, finner men rester av bunkere og skyttergraver fra andre verdenskrig. I tillegg til alle de majestetiske vikinggravene som ligger langs stranden.


På Mølen er også fast fjell synlig. På Saltstein, en odde mot sør og nærmest rullesteinsstranden, finnes sjeldne spor etter den såkalte Brunlanesvulkanen. Selve vulkanen som landskapsform er borte forlengst, men de mørke bergartene på Saltstein er rester av en forkastet og dypt erodert skjoldvulkan.

 

Saltstein

Saltstein

IMG_0838.JPG

Hit skal jeg flere ganger.

Tusen takk til min kompis Kim som viste meg dette. 

 

Fortsatt god sommer alle sammen 🌴🌞🌞