Island

Jippi jeg skal til island. Det var en overraskelse på min 40 årsdag. 

Dette er et sted jeg kunne tenke meg å dra til lenge. Dette lande har så mye uberørt landskap og fossefall, stup og seascape at man skulle tro det var laget for fotografer.  

De fleste som skal dit for å fotografere blir rådet til å bli i Ca 1 uke.  Dette er det jeg har sett for meg en gang mest sannsynlig uten unger og kone. For en ting skal sies det å bli med en landskapsfotograf er mye venting og sikkert ganske kjedelig, om man ikke er like begeistret for dette faget.

Denne gangen skal jeg med min kone. Vi skulle reise hitt da vi giftet oss. Dette skulle være vår bryllupsreise. Men med bryllup og huskjøp i samme slengen så ble det utsatt.

Vi har 3 dager der og skal nyte det sammen. Eller nesten alle dager sammen bortsett fra en dag da skal jeg få løpe rundt å ta bilder. Og dette har blitt et hodebry.

Hva skal jeg ta bilder av, hvilken vei skal jeg ta, når skal jeg dra, soloppgang og eller solnedgang?

Etter å ha sett på dette så ser jeg at jeg rekker bare en brøkdel. Så jeg må tilbake.  


Dag en lander vi i Island på Keflavik Flyplass.  Så skal vi til den blå lagune her skal vi være den første dagen, og så inn til Reykjavik.

Dag to skal vi på sightseeing rundt den gyldne sirkel (Geysir-Gullfoss-Tingvillir) på sistnevnt sted skal det være et fossefall (Öxarárfoss) som er helt utrolig å få med seg som turist og lanskapsfotograf med spesielle steinformasjoner rundt fossen. 

Bilde lånt av guide to Iceland.  

Bilde lånt av guide to Iceland.  

Så skal jeg få slippe løs. Men spørsmålet som har surret rundt i hodet er øst eller vest hvilken retning.  

Drar jeg øst har jeg flere fossefall og sorte strender å besøke. Selfoss, Seljelandsfoss og vulkanen Eyjafjellajøkull etter den kommer Skagafoss og Dyrhólaey her er det et fyrtårn på tippen av en klippe og rett ved er Reynisfjara Black Sand Beach ( her er det klipper, svart vulkanstrand og steinstrukturer ute i vannet).  

IMG_1085.PNG

Drar jeg vest får jeg med meg kirkufell(mest fotograferte fjell i island) med kirkufellfoss rett ved. Lenger sør ligger Hellnar og Arnastapi med høye klipper og steinformasjoner ute i vannet. Det ligger en kirke som også er mye fotografert. Litt sør er det et narurreservat (Borgarnes) hvor det frem til september er en spessiel fulg som hekker. 

 

IMG_1086.PNG

 

Som dere leser så er det mye å se og vanskelig og velge.  Reiseveien til begge steder er Ca 3,5 timer men jeg kommer sikkert til å bruke 1-2 time på hvert stopp så total tid blir Ca 10-13 timer. Alt avhenger av været. Blir det steikende sol og blå himmel blir det kveldstur, er det overskyet eller spredt skydekke blir det opp tidlig på morgenen. 

Nå som jeg skriver slutten på denne bloggen ser jeg at jeg heller mot å dra sørover mot Siljelandsfoss, og videre nedover den ruten. Det og den som har hjulpet meg å bestemme er noen Youtube videoer fra en Dansk fotograf med samme lidenskap. 
Han heter Mads Peter Iversen følg han om du liker landskapsfotografi.

Link til hans videoer kommer her: https://www.youtube.com/channel/UCrWU2BpF6zvRFnkYHDDYHDg

Hans hjemmeside er her : 
http://www.mpiphoto.dk

Hans grundige og flotte foto dokumentar av alle de kjente stedene på Island er inspirerende. Nå gjenstår det bare å dra til Island og dagen nærmer seg. Jeg gleder meg som en liten unge både til å se Island med kona men også fotografi mulighetene som ligger der.

 

Håvard