Oscarshall.

Hei.

I dag fikk jeg endelig tid til litt fotografering, dette er noe jeg ikke har gjort på noen uker og det har klødd i fingrene. Jeg bestemte meg for å dra til Huk (ikke nudist delen) he he, men den siden som ligger inn mot Oslo. Jeg vet det ligger et fyrtårn ute i vannet der. Da jeg kom ditt fant jeg ikke en eneste komposisjon som funket så etter den obligatoriske mengden surring gikk jeg til bilen.

Jeg viste at Oscarshall var like ved og tenkte at jeg uansett fikk se noe jeg ikke har sett på mange år hvis jeg ikke fant noen komposisjon der. Så jeg parkerte bilen og gikk bortover grusstien til porten som leder opp til slottet. Da jeg kom opp på baksiden av slottet så ble jeg sikker, her finner jeg en good komposisjon

Jeg var helt alene da jeg kom inn på andre siden og det er sjelden tror jeg for her var det flott. Inne i slottet har de en cafe (Cafe Joséphine) som har tatt navnet etter  Dronning Joséphine.
Hun og Kong Oscar I var de som fikk slottet bygget i 1852.

Litt fakta, lånt av kongehuset.no

Lystslottet Oscarshall ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo. Det ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og sto ferdig i 1852. I dag disponeres slottet av Hans Majestet Kongen, men tilhører den norske stat.

En rekke norske samtidskunstnere fikk oppdrag under oppføringen av Oscarshall, og i dag framstår lystslottet som et monument over norsk kunst og kunstindustri fra midten av 1800-tallet. Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum.

Lysthus på høyre side.

 

Jeg viste at dette bare ville bli bedre når jeg hadde kommet meg til andre siden og det var riktig.
Dette er det jeg fanget og du kan tro jeg er fornøyd. For en vitamininnsprøytning dette var uken før jeg drar til Island.

 


Dette er garantert et sted jeg skal ta med de to jentene mine så de får surret litt rundt og lekt prinsesser. Oscarshall har helgeåpent fra 1 september sto det på en plakat ved inngangen, ellers er det åpent i ukedagene. En liten perle som er verdt å få med seg.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld og en god helg.

Håvard.